Daniel Nilsson
Vadsø , Nord (30)
Lukk

Daniel Nilsson

Vadsø , Nord (30)
Voksenlærling, Comfort Bend og Bøy

Jeg heter Daniel Nilsson, er 23 år, og jobber som voksenlærling for Comfort Bend og Bøy i Vadsø.

Hvorfor valgte du rørleggerfaget?
Jeg begynte som rørlegger fordi jeg har kjørt lastebil i mange år, og har vært mye på farta. Da jeg skulle starte som voksenlærling, var rørleggerfaget noe jeg ikke hadde tenkt så mye på. Men, så har det blitt bakt mer inn i tankene og jeg fikk mersmak på det. Så søkte jeg på jobb her hos Comfort Bend og Bøy, og var så heldig å få den.

Hvordan ser en typisk arbeidsuke ut for deg?
Vi har mye jobb, og mye forskjellig jobb. Vi har et godt kollegiale og kan styre dagene våre selv til et visst punkt, hvordan vi ønsker å løse dagen. Vi har jo både industri- og servicejobber. Har man en god miks av det, synes jeg det er det aller beste.

Hva er det beste med rørleggerfaget?
Det som motiverer meg til å stå opp, er at man som regel har planen klar for dagen. Man vet hva man skal gjøre, og man vet at kundene sitter hjemme og venter. Det motiverer meg å reise ut og hjelpe kundene, så kan du dra hjem med god samvittighet etter at jeg har gjort min dag og kundene sin dag mye bedre.

Se film
Chrisander Myrmæl Jimenez
Horten , Vestfold
Lukk

Chrisander Myrmæl Jimenez

Horten , Vestfold
Rørleggerlærling, Olaf B. Terjesen AS, Nøtterøy

Jeg er 19 år og bor i Horten. Jeg er nå på mitt siste år som rørleggerlærling hos Olaf B. Terjesen AS på Nøtterøy.

Utdanningsløpet så langt har vært ekstremt spennende og lærerikt. Masse utfordringer og enkelte perioder hvor tiden er knapp, som gjør det ekstra spennende.

Hva gjorde at du ville bli rørlegger?
Helt siden jeg var liten har jeg fulgt med på familie, sett og følt på hvordan det er å være en fagmann. Spesielt rørlegger. Jeg har visst hva jeg skulle bli og hva det neste målet i livet var, allerede før videregående skole: Nemlig å bli rørlegger.

Hvordan er det å være lærling?
Å være lærling er vel litt skummelt for alle i starten, blir mye rydding og se på arbeid den første tiden. Når du viser at du kan arbeide og viser god interesse, er først da du virkelig kan jobbe. Ha godt humør med de utdannede kollegaene dine, så blir hele tiden som lærling veldig lærerik og ikke minst spennende. Å tåle litt støyt og kjefting er det bare å ta i seg, en kan ikke lære uten det!

Hva er det beste med rørleggerfaget?
Det beste med rørleggerfaget for meg er alle de forskjellige oppdragene og utfordringene jeg kommer borti hver dag. Man er aldri på ett sted over lang tid og blir aldri lei av jobben. Med kjempe fine kollegaer og ett super antall forskjellig jobber kan det ikke bli bedre 🔧

Benjamin Johansen
Båtsfjord , Nord (23)
Lukk

Benjamin Johansen

Båtsfjord , Nord (23)
Rørleggerlærling Båtsfjord Rør

Jeg heter Benjamin Olsborg, er 22 år, og jobber som rørleggerlærling for Båtsfjord Rør.

Hvorfor valgte du rørleggerfaget?
Jeg spurte gudfaren min, som eier Båtsfjord Rør, om det var muligheter for meg å starte å jobbe hos han. Han sa det var greit, så da har jeg nå jobbet hos han i 3 år. Litt før sommeren spurte han meg om jeg ville gå opp til svenneprøven. Så nå er det fokus på det.

Hvordan ser en typisk arbeidsuke ut for deg?
Den ene dagen kan jeg holde på med nybygg, rehabilitering, holde på med anboringer, ned på et fiskebruk eller at jeg må ned på en båt.  Hos oss har du en ganske stor fordel i forhold til store plasser, for du må innom så mange sider av rørleggeryrket.

Hva er det beste med rørleggerfaget?
Når du kommer inn til et hus også møter du blide, snille, greie kunder og du har en god dialog med kundene når du jobber. Jeg liker servicesiden veldig mye. Jeg trekker veldig mot den. Der liker jeg meg best.

Det samholdet vi har på jobb. Vi har veldig mye humor på jobb. I kaffepausen kan vi glemme litt fag, men så er det sånn at med en gang kaffepausen er ferdig er det rett tilbake på jobb. Humoren vil jeg si har mye med arbeidsplassen å gjøre, og trivsel. Det er alfa omega.

Se film
Christina Lie
Råholt , Viken
Lukk

Christina Lie

Råholt , Viken
Rørlegger lærling, Comfort Råholt B & O Forberg AS

Jeg er 29 år gammel. Kommer opprinnelig fra Oslo men flyttet til Råholt i Eidsvoll da jeg var liten.
Fritiden bruker jeg på familie og venner. Jeg er veldig glad i musikk og konserter, tegne, dyr og dyrke egne grønnsaker.

Hvorfor valgte du å bli rørlegger?
Jeg ville egentlig bli rørlegger da jeg var ung, men turte ikke å søke da jeg fikk høre at det yrket ikke er for jenter. Jeg kommer fra en rørlegger-familie å syns yrket så skikkelig kult ut, er veldig glad i praktisk arbeid å får nå endelig utløp for det.

Hva er det beste med å være rørlegger?
Det beste er at det er så variert og ingen dag er lik. Rørlegger er et kreativt og veldig spennende yrke fylt av muligheter!

Britt Synnøve Sveen Markhus
Sandnes , Rogaland (24)
Lukk

Britt Synnøve Sveen Markhus

Sandnes , Rogaland (24)
Rørleggerlærling Sig Halvorsen-Sandnes /Haugesund

Jeg er 21 år, og kommer fra en liten plass som heter Skånevik, men bor i Sandnes. Jeg er ei aktiv jente, trener mye og har godt humør. Men jeg kan også ha temperament, og er sta! Noe som gjør at jeg føler jeg passer godt inn i jobben.

Hvorfor valgte du rørleggeryrket?
Jeg valgte å bli rørlegger fordi jeg har alltid visst at jeg ikke ville ha et typisk «jenteyrke». Jeg har en stefar som jobber som rørlegger, og siden jeg ikke visste hva jeg ville videre valgte jeg å bli med han på jobb. Der jeg fant ut at det var et spennende yrke.

Hva liker du best med rørleggeryrket?
Det beste med jobben er hvor variert det er! Og hvor bredt rørleggerfaget faktisk er. En dag monterer jeg, og den andre dagen er jeg kanskje ute og legger bunnledning (alle rør som ligger under gulvet innenfor grunnmuren).

Hva skjer etter at du har tatt svennebrevet?
Teknisk fagskole er i tankene. Helt sikkert er det hvertfall at at jeg vil fortsette i bransjen.

Se film
Ida Meldgaard
Hokksund , Buskerud (31)
Lukk

Ida Meldgaard

Hokksund , Buskerud (31)
Voksenlærling Comfort VVS Lier

Jeg er 27 år, oppvokst i Ågskardet i Meløy kommune, Nordland, men bosatt i Hokksund i Buskerud sammen med samboer og to barn. Jeg interesserer meg for tegning og foto, er veldig utadvent, sosial, og alltid blid.

Hvorfor valgte du rørleggeryrket?
Jeg har studert formgivning og multimediedesign. Har jobbet som servitør, vært i forsvaret og jobbet med kundeservice. Men har savnet et mer praktisk yrke med litt mer fysisk aktivitet. Så jeg meldte meg til samtale hos en karriereveileder, hvor jeg skjønte at en faktisk ikke må gå videregående for å komme seg i jobb. Det var noe som het voksenlærling. Jeg fikk meg derfor lærlingplass som rørlegger hos Comfort Lier Flis og bad. Lærlingtiden min vil være på 4 år, da jeg ikke har videregående i forkant. Jobben har bare vært positiv! Jeg får mestringsfølelse veldig ofte, og læringskurven er bratt. I tillegg blir jeg automatisk mye sterkere, da jeg virkelig får brukt kroppen daglig.

Hva er det beste med rørleggerfaget?
Det å kjenne på at en klarer det meste en vil! Og det å jobbe med kunder og være med på service er også helt supert. Men det er lite som slår det å kunne overlevere et flunkende nytt bad til kunder; Man føler seg jo og litt som en superhelt, når en kommer til kunder og fikser ting som de har slitt med en stund.

Se film
Odin Høie Vollum
Brummundal , Innlandet (21)
Lukk

Odin Høie Vollum

Brummundal , Innlandet (21)
Rørleggerlærling, Arve Hagen AS

Jeg er 18 år og på fritiden liker jeg å trene og holde meg i form. Har drevet aktivt med skiskyting frem til i år. Jeg er nå trener for en gruppe skiskyttere i Brumunddal. Jeg er en sosial og trives godt i andres selskap.

Hvorfor valgte du å bli rørlegger?
Jeg ble inspirert av noen jeg kjenner godt som fortalte meg om yrket og mulighetene. På yrkeslinja på videregående lærte jeg mer om rør, samtidig som jeg var utplassert i Arve Hagen. Da bestemte jeg meg for å bli rørleggerlærling.

Hvordan ser en typisk arbeidsuke ut for deg?
Arbeidsuka er veldig variert og lærerik. Jeg får mange utfordringer som jeg må løse, både på egenhånd og i samarbeid med andre. Det jeg synes er gøyest på jobb nå for tiden, er å treffe nye mennesker. Jeg trives veldig godt, særlig at jeg ser en fremgang i det jeg driver med.

Se film
Edin Hasic Mathisen
Eidsvoll , Viken
Lukk

Edin Hasic Mathisen

Eidsvoll , Viken
Rørlegger, Assemblin service Oslo

Edin er en 25 år gammel gutt fra Oslo som nå bor i Eidsvoll. Han er en aktiv bokser så mye av fritiden går til fighting og trening. I tillegg har han nettopp blitt far, så det går litt tid til det også.

Edin gikk første året byggfag på VGS, deretter KEM linjen på andre året for å så gå ut i læra i 2,5 år. Han tok svennebrevet i mai 2018 og jobber nå som rørlegger for Assemblin service Oslo.

Edin valgte å bli rørlegger fordi han er en aktiv gutt og liker fysisk arbeid og utfordringer. Han fikk høre at rørleggerfaget byr på mange utfordringer og er godt betalt, i tillegg syntes han at rørlegger var det mest interessante av alle fagene i byggebransjen. 

Edin sier at det beste med å være rørlegger er de alltid varierte arbeidsdagene hvor man sjeldent jobber lenge på samme sted. Man får mange utfordringer og mye mestringsfølelse, og man får brukt  både hode og kroppen.

Kjartan Rønneberg
Eidsdal , Møre og Romsdal (21)
Lukk

Kjartan Rønneberg

Eidsdal , Møre og Romsdal (21)
Rørleggerlærling Caverion Ålesund

Eg heiter Kjartan Rønneberg, er 19 år og kjem frå ei lita bygd som heiter Eidsdal. Der vokste eg opp på en gård med familien min. Når eg skulle starte på videregående måtte eg flytte hjemmefra og bo i Ålesund. Eg er en veldig sosial person som tilbringer mykje tid med venner, og er en ganske «kødden» fyr som like å ha det gøy på jobb.

Hvorfor valgte du rørleggerfaget?
Når eg gjekk i 10 klasse og skulle velge kva linje eg skulle gå, var eg veldig usikker. Tenkte først å bli snekker fordi broren min var det og trivdes med det. Men da eg starta på byggfag på Borgund v.g.s. fekk eg kjennskap til rørleggerfaget. Eg skjønte fort at dette var det eg ville jobbe med. Det var akkurat min type jobb! Eg fekk jobbe fysisk men likevel måtte tenke ganske mykje under arbeidet.

Hvordan ser en typisk arbeidsuke ut for deg?
Ei arbeidsuke for meg er veldig variert. Eg kan ver på mange småjobber i løpet av dagen eller eg kan ver på samme jobb heile veka. Plutselig må eg rykke ut på hasteoppdrag f.eks. det har blitt en stor lekkasje. Ofte kommer eg til et hus der varmeanlegget ikkje fungerer, og da er det berre å begynne og feilsøke. Det er ein typisk tenkejobb. Da er det kjekt å ha god kjennskap til korleis eit varmeanlegg fungerer slik ein kan vite kor dei potensielle feila kan oppstå.

Hva er det beste med rørleggerfaget?
Det beste med jobben er når du får det til å fungere igjen og kunden blir glad og førnøgd! Og så er det ekstremt mykje å lære, for eg elsker å lære nye ting og øke forståelsen min for faget. Rørleggerfaget har virkelig blitt noko eg har lidenskap for. Eg er en ekstremt engasjert og nysgjerrig lærling som stiller veldig mange spørsmål om rørleggerfaget.

Se film
Severin Poppe Midteide
Bærum , Viken (26)
Lukk

Severin Poppe Midteide

Bærum , Viken (26)
Rørlegger Grønne VVS, Bærum

Jeg heter Severin, er 23 år gammel og bor i Bærum. I helgene liker jeg å løpe, eller endurosykling med kompiser. Jeg er veldig sosial, og å være rundt mennesker gir meg masse energi.  

Hvorfor valgte du å bli rørlegger?

På et tidspunkt ønsket jeg å bli profesjonell utforsyklist, og jeg så at bygg og anlegg kunne gi meg muligheten til å kombinere fritidsaktiviteter, fysisk aktivitet og skole/jobb. Derfor startet jeg på Bygg og anleggslinjen på Rud VGS i Bærum. Rørleggerlinjen startet jeg på da jeg så at man jobbet med så mye forskjellig, og mange ting som jeg aldri hadde vært borti før. 

Hvilket utdanningsløp tok du?

Jeg kjørte et litt uvanlig utdanningsløp der jeg tok 1,5 år på vgs, mens jeg i det siste halvåret var utplassert i bedrift, med en dag i uken på skole der jeg hadde fellesfag. Da kunne jeg lære rørleggerfaget i bedrift istedenfor på skole. Etter dette gikk jeg de vanlige 2,5 årene i lære, med ett år på folkehøyskole etter ett år i læra. Nå er jeg på andre og siste år, i mesterbrevutdanningen min. Den tar jeg ved siden av jobb, sammen med en haug av andre sertifiseringer jeg ønsker bedriften min skal ha. 

Hvordan er en typisk arbeidsdag?

Arbeidsuken min er travel, med mye planlegging og mye farting rundt. Jeg har serviceoppdrag, bad og renovering. Mennesker er super viktig for meg, og derfor liker jeg disse travle hverdagene, der jeg møter mye forskjellige mennesker. Det beste med rørleggerfaget er menneskene, utføre solid arbeid, og tjene penger til bedriften.

Lisa-Marie Stavnhaugen
Oslo , Oslo og omegn
Lukk

Lisa-Marie Stavnhaugen

Oslo , Oslo og omegn
Rørleggerlærling, Bademiljø Søstrene Amundsen AS, Oslo

Jeg er 31 år gammel og kommer opprinnelig fra Sør-Fron i Gudbrandsdalen, men bor og jobber i Oslo. Fritiden bruker jeg til å ta bilder, være med venner og familie, og jeg er også veldig glad i musikk, dyr og friluftsliv.

Hvorfor valgte du rørleggeryrket?
Jeg har egentlig hatt ønske om å bli rørlegger helt fra jeg gikk på ungdomsskolen, men ble ledet i feil retning og valgte en utdanning som frisør og make-up artist. Jeg har helt siden følt at jeg ikke trivdes med den utdanningen jeg tok, og jeg fikk ikke utviklet meg så mye mer enn der jeg var. Min mor tok ny utdanning som godt voksen og det inspirerte meg, i tillegg til at jeg fikk vite om muligheten innen voksenopplæring. I en alder av 30 år valgte jeg å ta steget og starte reisen mot rørlegger. Nå er jeg voksenlærling hos rørleggerbedriften Søstrene Amundsen AS og stortrives på jobb hver dag!

Hva liker du best med rørleggeryrket?
Det jeg liker best med å være rørlegger er først og fremst de jeg jobber med! At det er veldig spennende, utfordrende, aktivt, sosialt, tungt (på en god måte), gode arbeids tider, god lønn og et veldig vidt spekter som man kan utvikle seg i. Mulighetene er mange!

Ida Bjorland Uleberg
Evje , Agder (27)
Lukk

Ida Bjorland Uleberg

Evje , Agder (27)
Voksenlærling, Halvard Thorsen AS Kristiansand

Jeg er 23 år og kommer fra Evje, men bor og jobber i Kristiansand. Jeg er oppvokst på gård og er tidligere utdannet agronom. Jeg er veldig glad i dyr og liker å holde på med hest.

Hvorfor valgte du rørleggeryrket?
Jeg studerte et år med bedriftsøkonomi på universitet og fant ut av at det ikke var noe for meg. Jeg ville jobbe med noe praktisk og søkte da på bygg og anlegg. Jeg fikk være utplassert hos rørlegger og trivdes veldig godt, og fant ut at det var det jeg ville bli. Jeg har altså gått 1 år på bygg og anlegg på vgs og skal gå 3,5 års læretid.

Hva liker du best med rørleggeryrket?
Det er så variert og ingen dag er lik! Man lærer nye ting hele tiden!

Se film
Kasper Nystad
Porsgrunn , Vestfold
Lukk

Kasper Nystad

Porsgrunn , Vestfold
Rørleggerlærling, Rørlegger Svein Andersen AS

Jeg er 20 år og kommer fra Porsgrunn. Jeg spiller fotball på fritiden, og liker å være sosial.

Hva gjorde at du ville bli rørlegger?
Jeg var veldig usikker på hva jeg ville bli, men fikk lærlingplass som rørlegger etter vg1 så da ble det rørlegger. Læretiden er på 3,5 år.

Hvordan ser en typisk arbeidsuke ut for deg?
En typisk arbeidsuke for meg er renovering av bad/vaskerom evt nye bad/vaskerom, og fornying av røranlegg i eneboliger, men hver uke endrer seg fort, så dette er bare det mest basic.

Hva liker du best med rørleggerfaget?
Jeg liker at ingen dager er like, det er alltid masse å lære, og det er spennende utfordringer man møter på!

Kathrine Horghagen
Buvika, Trondheim , Trøndelag
Lukk

Kathrine Horghagen

Buvika, Trondheim , Trøndelag
Rørleggermester, K. Horghagen AS

Jeg er 27 år gammel, og kommer fra en liten plass utenfor Trondheim (Buvika).
Jeg er interessert i hunder, og har to dachser. Jeg driver også med storviltjakt, og liker meg i fjellet på tur og er friluftsmenneske. Ellers er jeg glad i å bake, er ekstrovert, glad i å være sosial med venner, og er engasjert i sport. For å bli rørlegger, gikk jeg 2 år på videregående + 2,5 år som lærling. I ettertid har jeg tatt mesterbrevet, så jeg er rørleggermester.

Hvorfor valgte du rørleggeryrket?
Jeg er oppvokst med å være med rørlegger-pappa på jobb hver gang jeg hadde fri fra skolen. Og han har et firma jeg kan ta over senere.

Hva liker du best med rørleggeryrket?
Det beste med rørleggerfaget er å treffe så mye mennesker og å gjøre så mye forskjellig. Hvordan folk har det hjemme og å hjelpe til med å bestemme hvordan badet skal bli, syns jeg er gøy. Det går jo litt på interiør, og jeg tror vi jenter er flinkere til å se hvilke kraner som passer best, ikke bare montere det som fungerer best.